9 Mart 2009 Pazartesi

Ders Dışı Etkinlik SAYFA 127 LİSE 12.SINIF COĞRAFYA KİTABI LİSE 4.SINIF

Ders Dışı Etkinlik SAYFA 127 LİSE 12.SINIF COĞRAFYA KİTABI LİSE 4.SINIF

1.Bölgesel kalkınma planlarını uygulayan bir yönetici olsaydınız, ülkemizin nereleri için ne tür kalkınma planları uygulardınız? Düşüncelerinizi çeşitli kaynaklardan da faydalanarak bir rapor haline getiriniz hazırladığınız raporu sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız.

VAR OLAN VE PLANLANAN PROJELERİN OLDUĞU YERLERİ TERCİH EDERDİK. BUNUN DIŞINDA EKONOMİK KALKINMA POTANSİYELİ OLAN VE KALKINAMAMIŞ ALANLAR İÇİN PROJELER UYGULARDIK.
ÖRNEK VERMEK GEREKİRSE KASTAMONU-SİNOP-ÇANKIRI’NIN BULUNDUĞU ALANDA EKONOMİK KALKINMA POTANSİYELİ VARDIR. BU ALANLARA YAPILACAK YATIRIMLARI DESTEKLEMEK AMACIYLA BAŞTA ALTYAPI VE EĞİTİM OLMAK ÜZERE BU BÖLGELERE YAPILACAK PROJELERİ TEŞVİKLERLE DESTEKLERDİK. KALKINMA PROJEMİZ TARIM, HAYVANCILIK VE EKO TURİZMİN GELİŞİMİ ÜZERİNE OLABİLİR.

2.Yakın çevrenizin kalkınabilmesi için örnek bir kalkınma planı hazırlayınız. Bu planda hangi sektörlerin gelişmesini öncelik verirdiniz? Çalışmanızı bir rapor hâline getirerek arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ders Dışı Etkinlik - 2
Çeşitli kaynaklardan yararlanarak DAP, DOKAP, GAP, ZBK ve Yeşilırmak Havza Gelişim Projelerinin uygulama ve faaliyet alanları ve bu projeler ile ulaşılmak istenen hedefleri araştırınız. Araştırmalarınızın sonuçlarını sınıf panosunda sergiledikten sonra ürün dosyanıza yerleştiriniz.

COĞRAFYA 12 DERS KİTABI ETKİNLİKLERİ
COĞRAFYA 12 DERS NOTLARI
COĞRAFYA 12.SINIF DERSİ ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI
COĞRAFYA 12.SINIF DERSİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE TEST SORULARININ CEVAPLARI
COĞRAFYA 12.SINIF ÖDEVİ
LİSE 4 COĞRAFYA
COĞRAFYA LİSE 4.SINIF DERSİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE TEST SORULARININ CEVAPLARI
COĞRAFYA LİSE 4.SINIF DERSİ ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder