8 Mart 2009 Pazar

Etkinlik sayfa 53 LİSE 12.SINIF COĞRAFYA DERSİ KİTABI LİSE 4.SINIF

Etkinlik sayfa 53 LİSE 12.SINIF COĞRAFYA DERSİ KİTABI LİSE 4.SINIF

Aşağıdaki tabloları inceleyerek ve ön bilgilerinizden yararlanarak sorulan cevaplayınız.
1.Verilen yıllar aralığında millî gelirin en fazla ve en az arttığı kıtayı tespit ederek nedenlerini sınıfta tartışınız.

En fazla artış Asya kıtasındadır. Bu durumun nedeni Asya kıtasındaki ülkelerin bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek sanayi, tarım, ticaret ve diğer sektörlerdeki kazançlarını arttırması ve gelecekte küresel ekonominin önemli bir parçası haline gelecek olmalarıdır. En az arttığı kıta Afrika kıtasıdır.
Bu durumun nedeni Afrika kıtasındaki ülkelerin bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yeterince takip edememeleri, sanayi, tarım, ticaret ve diğer sektörlerdeki kazançlarını arttıramamaları ve gelecekte küresel ekonominin önemli bir parçası haline gelemeyecek olmalarıdır.

2.Verilen yıllar aralığında kişi başına düşen yıllık gelirin en fazla ve en az arttığı kıtayı tespit ederek nedenlerini sınıfta tartışınız.

En fazla artış Kuzey Amerika kıtasındadır. Bu durumun nedeni Kuzey Amerika kıtasındaki ülkelerin bilim ve teknolojide ileri gitmesi, sanayi, tarım, ticaret ve diğer sektörlerdeki kazançlarını arttırması ve küresel ekonominin önemli bir parçası olmalarıdır. En az arttığı kıta Afrika kıtasıdır. Ayrıca nüfusun ve nüfus artışının düşük olması da kişi başına düşen milli geliri arttırmaktadır.
Bu durumun nedeni Afrika kıtasındaki ülkelerin bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yeterince takip edememeleri, sanayi, tarım, ticaret ve diğer sektörlerdeki kazançlarını arttıramamaları ve gelecekte küresel ekonominin önemli bir parçası haline gelemeyecek olmalarıdır. Ayrıca nüfusun ve nüfus artışının yüksek olması da kişi başına düşen milli geliri azaltmaktadır.



COĞRAFYA 12 DERS KİTABI ETKİNLİKLERİ
COĞRAFYA 12 DERS NOTLARI
COĞRAFYA 12.SINIF DERSİ ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI
COĞRAFYA 12.SINIF DERSİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE TEST SORULARININ CEVAPLARI
COĞRAFYA 12.SINIF ÖDEVİ
LİSE 4 COĞRAFYA
COĞRAFYA LİSE 4.SINIF DERSİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE TEST SORULARININ CEVAPLARI
COĞRAFYA LİSE 4.SINIF DERSİ ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder