9 Mart 2009 Pazartesi

Fizibilite Çalışmaları Tamamlanan Projeler LİSE 12.SINIF COĞRAFYA KİTABI LİSE 4.SINIF 1. Doğu Anadolu Projesi (DAP)

Fizibilite Çalışmaları Tamamlanan Projeler LİSE 12.SINIF COĞRAFYA KİTABI LİSE 4.SINIF 1. Doğu Anadolu Projesi (DAP)

16 ili kapsayan bir projedir. Projenin uygulandığı bölgenin gelişmişlik düzeyi ve büyüme hızı Türkiye ortalamasının altındadır. Projenin amacı bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan kalkınmasını sağlamaktır. DAP bünyesinde yer alan illerde ekonomi, tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Dolayısıyla bölgenin kalkınabilmesi için tarım ve
hayvancılığın geliştirilmesi gerekmektedir. Bölgede hayvancılığı geliştirmeden ekonomiyi geliştirmek güçtür. Bunun için de meraların ıslahı, hayvan ırklarının ıslahı ve iç ticarette hayvancığın öneminin artırılması projenin temel hedefleri arasında yer almaktadır.

Bölgede uluslararası pazarlara hitap edebilecek veya ham maddesi dışarıdan temin edilecek sanayi kollarının gelişme olasılığı son derece zayıftır. Bu amaçla projenin temel hedeflerinden bir tanesi de zamanla ortaya çıkabilecek ekonomik fırsatların değerlendirilmesi için gerekli alt yapıyı oluşturmaktır.
Proje kapsamında kaynakların öncelikle bölgenin çeşitli avantajlara sahip olduğu sektör ve mekânlara kaydırılması planlanmıştır.
Projenin hayata geçirilmesi ile bölgede ortalama büyümenin 2010 yılına kadar % 7.7, 2011-2020 yılları arasında % 7.9 olması beklenmektedir. Bu büyüme oranı bölgeyi ekonomik ve sosyal yönden oldukça rahatlatacaktır. Kişi başına düşen millî gelir 2010 yılında Türkiye ortalamasının 49.3′üne, 2020 yılında ise % 57.5′ine ulaşacaktır.

COĞRAFYA 12 DERS KİTABI ETKİNLİKLERİ
COĞRAFYA 12 DERS NOTLARI
COĞRAFYA 12.SINIF DERSİ ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI
COĞRAFYA 12.SINIF DERSİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE TEST SORULARININ CEVAPLARI
COĞRAFYA 12.SINIF ÖDEVİ
LİSE 4 COĞRAFYA
COĞRAFYA LİSE 4.SINIF DERSİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE TEST SORULARININ CEVAPLARI
COĞRAFYA LİSE 4.SINIF DERSİ ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder