8 Mart 2009 Pazar

LEVHA HAREKETLERİ VE LEVHA HAREKETLERİNİN ETKİLERİ - LEVHALAR VE LEVHA TEKTONİĞİ - VOLKANLARIN VE DEPREMLERİN DAĞILIŞI LİSE 10.SINIF COĞRAFYA DERSİ Kİ

LEVHA HAREKETLERİ VE LEVHA HAREKETLERİNİN ETKİLERİ - LEVHALAR VE LEVHA TEKTONİĞİ - VOLKANLARIN VE DEPREMLERİN DAĞILIŞI LİSE 10.SINIF COĞRAFYA DERSİ KİTABI LİSE 2.SINIF

Karaları meydana getiren ve aynı zamanda okyanusların altında devam eden yer kabuğu bütün değildir. Levha adı verilen parçalara bölünmüştür.
Mantoda sıcaklık ve basıncın etkisiyle oluşan konveksiyonel akıntılar vardır. Bu akıntılara bağlı olarak levhalar, üzerlerindeki kıtalarla birlikte magmanın akıcı olan üst kısmında hareket eder.

Levha sınırları, deprem kuşakları ve volkan kuşaklarının bulunduğu alanlar birbirleri ile paralellik gösterir.Levha sınırları yerkabuğunun kırık ve hareketli alanları olduğu için bu alanlardaki sıkışma ve gerilimler sonucu depremler oluşur ve aynı zamanda buralar yerkabuğunun zayıf noktaları olduğu için magma bu alanlardan yeryüzüne çıkar ve volkanik kuşaklarda levha sınırlarına paralellik gösterir.

AYNI ZAMANDA LEVHA SINIRLARINA YAKIN ALANLAR SICAK SU KAYNAKLARI BAKIMINDAN DA ZENGİNDİR.



COĞRAFYA 10 DERS KİTABI
COĞRAFYA 10 DERS NOTLARI
COĞRAFYA 10.SINIF DERSİ ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI
COĞRAFYA 10.SINIF DERSİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE TEST SORULARININ CEVAPLARI
COĞRAFYA 10.SINIF ÖDEVİ
COĞRAFYA LİSE 2.SINIF DERSİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE TEST SORULARININ CEVAPLARI
COĞRAFYA LİSE 2.SINIF DERSİ ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI

1 yorum:

  1. güzel bi site biraz daha bilgi olsaymıştı daha da güzel olurdu

    YanıtlaSil