9 Mart 2009 Pazartesi

3. Tüketimin Fazla Olması Üretimi Nasıl Etkiler? LİSE 11.SINIF COĞRAFYA KİTABI LİSE 3.SINIF

3. Tüketimin Fazla Olması Üretimi Nasıl Etkiler? LİSE 11.SINIF COĞRAFYA KİTABI LİSE 3.SINIF

Buğday eskiden beri önemini koruyan ana besin maddelerinden biridir . Her bitkinin kendine has sıcaklık ve nem ihtiyacı vardır. İnsanın ihtiyaç duyduğu her tarım ürünü her yerde yetişmez. Buğday daha çok orta enlemlerde karaların iç kesimlerinde üretilir. Buğdaydan ekmek, pasta, makarna, bulgur gibi yiyecek maddeleri elde edilir. Tüketim alanın geniş olması ve uzun müddet saklanabilmesi buğdayı dünya çapında çok üretilen bir ürün hâline getirmiştir.
Tüketimi fazla olan bir diğer ürün de kahvedir. Kahveye olan talebin artması onun ana vatanı dışında Yemen, Hindistan, Doğu Hint Adaları, Kolombiya, Meksika, Ekvador ve diğer Orta Amerika ülkelerinde yetiştirilmesine neden olmuştur. Bugün en çok kahve üreten ülke Brezilya’dır.

TÜKETİMİN ARTMASI ÜRETİMİN ARTMASINA VE DAĞITIM FAALİYETLERİNİN GELİŞMESİNE YOL AÇAR.

COĞRAFYA 11 DERS KİTABI
COĞRAFYA 11 DERS NOTLARI
COĞRAFYA 11.SINIF DERSİ ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI
COĞRAFYA 11.SINIF DERSİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE TEST SORULARININ CEVAPLARI
COĞRAFYA 11.SINIF ÖDEVİ
COĞRAFYA LİSE 3.SINIF DERSİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE TEST SORULARININ CEVAPLARI
COĞRAFYA LİSE 3.SINIF DERSİ ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder