8 Mart 2009 Pazar

Cannes Şöhretini Kime Borçlu? LİSE 12.SINIF COĞRAFYA DERSİ KİTABI LİSE 4.SINIF

Cannes Şöhretini Kime Borçlu? LİSE 12.SINIF COĞRAFYA DERSİ KİTABI LİSE 4.SINIF
Fransa’nın güneyinde, Nice (Nis)’in 40 km uzağında bulunan küçük bir balıkçı kasabası olan Cannes (Kan), bundan 55 yıl önce başlayan ve adıyla anılan film festivali ile üne kavuştu. Cannes özellikle yaz döneminde en çok görülmek istenen yerlerden biridir. Cannes küçük bir balıkçı kasabasıyken günümüzde nasıl yılda 7.5 milyon ziyaretçi çeker duruma geldiği merak konusu olmuştur.
Kimine göre Cannes’ın kaderi, İngiliz Lordu Brougham’ın kolera salgını yüzünden Nice’e gitmeyi erteleyip küçük bir balıkçı kasabası olan Cannes’da konaklaması ile değişti. Bu tezi savunanlara göre Cannes’a gelen Lord Brougham buranın iklimini çok beğendi. Bunun üzerine Mont Chevalier bayırlarında kendine bir villa yaptırıp burada yaşadı. Cannes’a dünyanın en çok ziyaret edilmek istenen yerler arasına girme yolu da böylece açıldı.
Fransız Riviyera’sı olarak da tanıtılan 70 bin nüfuslu Cannes, yaz aylarında; hele festival döneminde yoğun bir insan kitlesiyle dolup taşarken kışın bunun tam tersi bir durum yaşanmaktadır.
AB’de Kültür Ekonomisi Yükseliyor
Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde kömür ve çelik üretiminin azaldığı bölgelerde, yeni alternatif arayışlar çerçevesinde kültür ekonomisine ağırlık verildiği görülmektedir. İspanya ve İngiltere gibi ülkelerde endüstriyel gelişmenin azaldığı ve işsizliğin arttığı bölgelerde, kültürel aktivitelerin artış gösterdiğini, AB’den alınan fonlar ile yeni müzeler, konser salonları, film yapım stüdyoları kurulduğunu görmekteyiz.
Bunun en belirgin örneğini Almanya’da Ruhr Havzası’nda görmek mümkündür. Ruhr Havzası’nda eski maden ocaklarının ve eski çelik fabrikalarının yerini günümüzde kültür merkezleri almış ve bölgede yeni iş sahaları açılmıştır.

COĞRAFYA 12 DERS KİTABI ETKİNLİKLERİ
COĞRAFYA 12 DERS NOTLARI
COĞRAFYA 12.SINIF DERSİ ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI
COĞRAFYA 12.SINIF DERSİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE TEST SORULARININ CEVAPLARI
COĞRAFYA 12.SINIF ÖDEVİ
LİSE 4 COĞRAFYA
COĞRAFYA LİSE 4.SINIF DERSİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE TEST SORULARININ CEVAPLARI
COĞRAFYA LİSE 4.SINIF DERSİ ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder