8 Mart 2009 Pazar

Ders Dışı Etkinlik sayfa 82 - 1 LİSE 12.SINIF COĞRAFYA KİTABI LİSE 4.SINIF

Ders Dışı Etkinlik sayfa 82 - 1 LİSE 12.SINIF COĞRAFYA KİTABI LİSE 4.SINIF

Ulaşım maliyetinin ürün fiyatlarına etkisini yaşadığınız yerdeki sanayi ve ticaret odası kuruluşlarından yardım alarak araştırınız.

1.Yaşadığınız yerleşim birimine hangi bölgelerden hangi ürünler gelmektedir? Yaşadığınız bölgeden hangi bölgelere ne gibi ürünler gönderilmektedir?

Genel olarak düşünüldüğünde yaşadığınız bölgenin iklim yer şekilleri ekonomik faaliyetlerini değerlendirerek cevap vermeniz gereken bir soru ,bölgenizde gelişen sanayi kollarını tarımsal faaliyetleri düşünerek yapılan tarımsal üretimin fazlası mevcutsa başka bölgelere gönderilecektir.Yine gelişen sanayi kolları ile ilgilide bölgede yeteri kadar hammadde yoksa dışardan bölgeye gelecektir.



2.Ulaşım çeşitlerinin ürünlerin maliyeti üzerinde etkisi nedir?

Ulaşım sistemleri ne kadar kolay ve ekonomik koşullarda gerçekleşirse maliyeti arttırmayacağı için fiyatları olumlu etkiler.Ancak ulaşım faaliyetlerinde karşımıza çıkan sorunlar (yer şekilleri,iklim,mesafe )ne kadar olumsuzluk gösterirse bu üreticiyi olumsuz etkileyerek fiyatları arttıracaktır.İmkanlar dahilinde deniz ve demir yolu kullanımı tek seferde fazla ürün aktarımı sağlayacağı için maliyetin düşük olmasına olumlu etkide bulunur.Yine Petrol taşımacılığında boru hattı projeleri ilk etapta masraflı olsa da uzun vadede fiyatlara olumlu katkı sağlar.

Yaptığınız çalışmayı sınıf ortamında arkadaşlarınızla paylaşınız ve ürün dosyanıza ekleyiniz.

COĞRAFYA 12 DERS KİTABI ETKİNLİKLERİ
COĞRAFYA 12 DERS NOTLARI
COĞRAFYA 12.SINIF DERSİ ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI
COĞRAFYA 12.SINIF DERSİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE TEST SORULARININ CEVAPLARI
COĞRAFYA 12.SINIF ÖDEVİ
LİSE 4 COĞRAFYA
COĞRAFYA LİSE 4.SINIF DERSİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE TEST SORULARININ CEVAPLARI
COĞRAFYA LİSE 4.SINIF DERSİ ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder