9 Mart 2009 Pazartesi

Yerleşmelerin Gelişmesinde Ulaşımın Etkisi LİSE 12.SINIF COĞRAFYA KİTABI LİSE 4.SINIF

Yerleşmelerin Gelişmesinde Ulaşımın Etkisi LİSE 12.SINIF COĞRAFYA KİTABI LİSE 4.SINIF

Ulaşım faaliyetleri, özellikle şehirleşme açısından büyük önem taşır. Genellikle bir şehrin önemli bir kısmı cadde ve sokaklardan oluşmaktadır. Özellikle ekonomik gelişmede bölgesel dengesizlik yüzünden belirli bölgelerdeki şehirlerin göçlere bağlı olarak aşırı bir şekilde nüfuslandıkları göze çarpar. Bu durum, şehir alanlarının genişlemesine ve trafik sorunlarının yaşanmasına neden olmaktadır.

Ulaşım faaliyetleri, şehirlerin büyümesi üzerinde de etkilidir. Bu nedenle şehir planlamasında ulaşım büyük önem taşır. Büyük şehirlere besin, ham madde ve diğer ürünlerin getirilmesi, şehirlerde üretilen maddelerin dağıtımı ulaşım ile gerçekleşir. Şehir içi ulaşım ve şehrin büyümeye devam etmesi, trafik sorunlarının da giderek artmasına neden olmaktadır. Günümüzde özellikle şehirlerin çevresine yapılan otoyolları şehirlerin kırsal alanlara hızla yayılmasına neden olmaktadır.

Bazı şehirler gelişimlerini büyük ölçüde kara yollarının kavşak noktasında bulunmalarına borçludurlar, ülkemizde de Aksaray ve Afyonkarahisar şehirleri buna örnek verilebilir.

COĞRAFYA 12 DERS KİTABI ETKİNLİKLERİ
COĞRAFYA 12 DERS NOTLARI
COĞRAFYA 12.SINIF DERSİ ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI
COĞRAFYA 12.SINIF DERSİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE TEST SORULARININ CEVAPLARI
COĞRAFYA 12.SINIF ÖDEVİ
LİSE 4 COĞRAFYA
COĞRAFYA LİSE 4.SINIF DERSİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE TEST SORULARININ CEVAPLARI
COĞRAFYA LİSE 4.SINIF DERSİ ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder