10 Mart 2009 Salı

ETKİNLİK SAYFA 81 LİSE 11.SINIF COĞRAFYA KİTABI LİSE 3.SINIF TÜRKİYE EKONOMİSİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER LİSE 11.SINIF COĞRAFYA KİTABI LİSE 3.SINIF

ETKİNLİK SAYFA 81 LİSE 11.SINIF COĞRAFYA KİTABI LİSE 3.SINIF TÜRKİYE EKONOMİSİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER LİSE 11.SINIF COĞRAFYA KİTABI LİSE 3.SINIF

Yandaki grafikte Türkiye arazisinin yükselti basamaklarına göre oranı verilmiştir. Ön bilgilerinizden ve atlasınızdan faydalanarak aşağıdaki soruları cevaplandırınız.

1.Türkiye arazisinin ne kadarında verimli bir şekilde tarım yapılabilir? Bu araziler Türkiye’nin nerelerinde yoğunlaşmıştır?

500 m den az olan arazilerimizde verimli şekilde tarım yapılabilir. Bu alanlar toplam arazimiz yalnızca % 16 sını meydana getirmektedir. Bu araziler Türkiye’nin kıyı bölgelerinde ve ülkemizin batısında yoğunlaşmıştır.

2.Türkiye’de arazinin ne kadarı, tarımda verimin azaldığı ve yerleşmenin zorlaştığı kuşakta yer alır? Bu araziler Türkiye’nin nerelerinde yoğunlaşmıştır?

1000 m nin üzerine çıkıldığında tarım da verim azalır ve yerleşme zorlaşır. Bu araziler toplam arazimizin %58 ini meydana getirmektedir. Bu alanlar ülkemizin Kuzey Anadolu dağları , Toros dağları ve Doğu Anadolu bölgesinde yer almaktadır.

COĞRAFYA 11 DERS KİTABI
COĞRAFYA 11 DERS NOTLARI
COĞRAFYA 11.SINIF DERSİ ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI
COĞRAFYA 11.SINIF DERSİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE TEST SORULARININ CEVAPLARI
COĞRAFYA 11.SINIF ÖDEVİ
COĞRAFYA LİSE 3.SINIF DERSİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE TEST SORULARININ CEVAPLARI
COĞRAFYA LİSE 3.SINIF DERSİ ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder