9 Mart 2009 Pazartesi

ETKİNLİK sayfa 56 2 LİSE 11.SINIF COĞRAFYA KİTABI LİSE 3.SINIF

ETKİNLİK sayfa 56 2 LİSE 11.SINIF COĞRAFYA KİTABI LİSE 3.SINIF

1.Teknolojik gelişme, reklam, sanayi, nüfus, ulaşım,

Sanayi faaliyetleri hızlı gelişimini temel olarak teknolojik gelişmelerden almaktadır. Teknolojik gelişmeler sanayide kullanılmakta ve bunun sonucu yeni ürünler ortaya çıkmaktadır. Ortaya çıkan yeni ürünlerin tanıtımı reklamlarla yapılmaktadır. İnsanların tüketim gücü reklamcılığın gıdasıdır. Bir üründen ya da hizmetten faydalanmayı teşvik eden önemli bir faktördür. Sanayinin geliştiği yerlerde nüfus yoğunlu fazladır. Aynı zamanda bu alanlar da ulaşım faaliyetleri de gelişmiştir.

2.Sermaye birikimi, modern pazarlama, iletişim, ulaşım.

Bir ülkede sermaye birikiminin fazla olası o ülkenin üretim gücünün yüksek olması demektir. Sermaye, sanayi tesislerinin yapımında gerekli olan araç ve gereçlerin alınmasından, çalışanların ücretlerinin ödenmesine kadar birçok alanda en gerekli şarttır. Fabrikalar kurulup üretime geçtikten sonra önemli bir faktör olarak modern pazarlama yöntemleri ön plana çıkar. Modern pazarlamanın odağında tüketici vardır. Artan iletişim ve ulaşım olanaklarıyla tercih imkânı genişleyen tüketiciler daha seçici olmaktadırlar.

Verilen kavramları kullanarak siz de örnekteki gibi anlamlı bir metin oluşturunuz.

Örnek Çalışma

Ulaşım, sermaye birikimi, tarımsal faaliyet, tanıtım, yerleşme özellikleri

Üretim, tüketim ve dağıtımda etkili olan beşerî faaliyetlerden biri de tarımsal faaliyetlerdir.

Sermaye birikiminin artmasıyla birlikte tarımsal faaliyetlere yatırım artmış ve tarım ürünleri çeşitlenmiştir. Tarımdan elde edilen ürünler tüketiciye modern ulaşım yollarıyla ulaştırılmaya çalışılmıştır. Yerleşmelerin büyük ve nüfusunun fazla olması ürünlere olan talebi artırmıştır. Ürün pazarlanmasında yapılan tanıtım faaliyetleri de tüketici üzerinde etkili olmuştur.

COĞRAFYA 11 DERS KİTABI
COĞRAFYA 11 DERS NOTLARI
COĞRAFYA 11.SINIF DERSİ ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI
COĞRAFYA 11.SINIF DERSİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE TEST SORULARININ CEVAPLARI
COĞRAFYA 11.SINIF ÖDEVİ
COĞRAFYA LİSE 3.SINIF DERSİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE TEST SORULARININ CEVAPLARI
COĞRAFYA LİSE 3.SINIF DERSİ ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder