10 Mart 2009 Salı

TÜRKİYE’DE YETİŞTİRİLEN TARIM ÜRÜNLERİ - YAĞLI TOHUMLAR VE YAĞ BİTKİLERİ - LİSE 11.SINIF COĞRAFYA KİTABI LİSE 3.SINIF

TÜRKİYE’DE YETİŞTİRİLEN TARIM ÜRÜNLERİ - YAĞLI TOHUMLAR VE YAĞ BİTKİLERİ - LİSE 11.SINIF COĞRAFYA KİTABI LİSE 3.SINIF

Ayçiçeği : Alüvyonlu topraklarda sıcak ortamlarda yetişir ve güneş ışığını
sever. Büyüme döneminde yağış ve sulama isteyen ayçiçeği, olgunlaşma döneminde
sıcaklık ister ve kuraklıktan etkilenmez. Üretimde ilk sırada yer alan Marmara
Bölgesi’ni(Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) Orta Karadeniz, Ege ve İç Anadolu
Bölgeleri izler.

Zeytin : Yağ bitkisi ve sofralık olarak tüketilen zeytin maki bitkisidir. Don
olayının görülmediği yerlerde yetişir.Yaz sıcaklığına ve kuraklığa karşı
dayanıklıdır. Zeytin üretiminde ilk sırada Ege, 2. sırada Marmara Bölgesi yer
alır. Ege zeytinleri yağ üretiminde kullanılırken Marmara zeytinleri sofralık
olarak kullanılır. Zeytin ağacının bir yıl ürün verip diğer yıl daha az ürün
vermesinden dolayı üretimde dalgalanmalar meydana gelir.

Yer Fıstığı : Sıcak iklim koşulları isyeyen yer fıstığı yaygın olarak Akdeniz
Bölgesi’nde yetiştirilir. Menteşe Yöresi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde de
yer yer tarımı yapılmaktadır.

Susam : Olgunlaşma için sıcaklık, hasat için kuraklık isteyen bu bitki, Akdeniz,
Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaygın olarak yetiştirilir.

COĞRAFYA 11 DERS KİTABI
COĞRAFYA 11 DERS NOTLARI
COĞRAFYA 11.SINIF DERSİ ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI
COĞRAFYA 11.SINIF DERSİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE TEST SORULARININ CEVAPLARI
COĞRAFYA 11.SINIF ÖDEVİ
COĞRAFYA LİSE 3.SINIF DERSİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE TEST SORULARININ CEVAPLARI
COĞRAFYA LİSE 3.SINIF DERSİ ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder