10 Mart 2009 Salı

TÜRKİYE’DE YETİŞTİRİLEN TARIM ÜRÜNLERİ- BAKLAGİLLER LİSE 11.SINIF COĞRAFYA KİTABI LİSE 3.SINIF

TÜRKİYE’DE YETİŞTİRİLEN TARIM ÜRÜNLERİ- BAKLAGİLLER LİSE 11.SINIF COĞRAFYA KİTABI LİSE 3.SINIF

Mercimek : Yaz kuraklığına en dayanıklı baklagildir. Yetişme döneminde yağış,
olgunlaşma döneminde sıcak ve kurak iklim ister. Her türlü toprak koşullarına
dayanıklıdır. Ülkemizde kırmızı mercimek en fazla Güneydoğu Anadolu’da (%95),
yeşil mercimek ise İç Anadolu Bölgesi’nde (%75) üretilir.

Fasulye : Ekim alanı en geniş ve dağınık olan, hemen hemen tüm bölgelerimizde
tarımı yapılan bir üründür. Yüksekliği 2000 m yi aşmayan ve yaz döneminde
sulanabilen tüm sahalarda yetiştirilir. En önemli yetişme alanları, kıyı
bölgelerimizdeki ovalardır. Özellikle Çukurova ve Antalya ovaları ile Güney
Marmara Bölümü’ndeki ovalarda fasulye tarımı yaygın olarak yapılır. İç
bölgelerimizde ise, akarsu boylarındaki bahçelerde yetiştirilir.

Nohut : Yarı kurak iklim şartlarında yetişebilen nohut, en fazla İç Anadolu,
Akdeniz, İç Ege ve Güneydoğu Anadolu’da üretilir. Baklagiller içerisinde en
fazla üretim miktarına sahiptir.

COĞRAFYA 11 DERS KİTABI
COĞRAFYA 11 DERS NOTLARI
COĞRAFYA 11.SINIF DERSİ ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI
COĞRAFYA 11.SINIF DERSİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE TEST SORULARININ CEVAPLARI
COĞRAFYA 11.SINIF ÖDEVİ
COĞRAFYA LİSE 3.SINIF DERSİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE TEST SORULARININ CEVAPLARI
COĞRAFYA LİSE 3.SINIF DERSİ ETKİNLİKLERİNİN CEVAPLARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder